Yeni Yıldan Beklediklerim

Tekrar selam sevgili Dünyalılarım.

Geçen sene belki hatırlayanlarınız vardır.’2017’den Beklentilerim’ adlı bir Mim yapmıştım. Aslında tek istediğim o Mim’i tekrarlamaktı. Ama tıpkı her zamanki gibi ‘Neden daha fazlası olmasın?’ diye düşündüm. 

 (Hadi yapalım şu işi)

Şimdi birincisi lütfen rica ediyorum devamlılık gösterebilecekler katılsın bu mim’e. Çünkü yazıp kenara atacağımız bir mim olmayacak.

Olayımız şu, her Aralık ayının ortasında gelecek yıldan neler beklediğimizi ayrıntılı şekilde maddeler halinde yazacağız. Bunlar bir dua, bir dilek, bir totem oluyor. O sene bitiminde yine Aralık ayının ortasında o maddelerin ne kadarının gerçekleştiğini, gerçekleşmeyenlerin ise neden gerçekleşmediğini yazacağız.



Böyle bir etkinlik düzenlememin sebebi bir şeyi fark etmem. Fark ettiğim şey geçen sene bu mimi yazdıktan sonra bu senenin sonunda yazdığım şeyler çoğunun gerçekleştiğini gördüm. Bu özellikle aramızda depresyonda olanlar, umutsuz olanlar için çok harika bir totem olabilir.

Tek kötü yanı ise çok uzun periyotta tekrar edecek bir etkinlik olacağından düzenli olarak katılacak az insan olacak sanırım. Lütfen katılanlar aşağıda belirtsin, hepsini tek tek okumak istiyorum.


2017’den İstediklerim

1.Başarı


Hem gerçekleşti hem gerçekleşmedi. Kulübün idari kuruluna katılmak istiyordum bu oldu. Fazlasıyla ses getiren bir etkinlikte organizatör olarak görev aldım. ('Bir organizasyonun sahne arkası' için tık) Ama akademik başarım düşmeye devam ediyor.

2.Daha Fazla Renkli Kalem


 İstemediğim kadar aldım. Hem de istediklerimi aldım. Yazıda bahsettiğim kalemleri aldım hem de geçen ay. Ama bundan sonra kalem almak yok. Evet cidden.

3.Kitap


Yazıda bahsettiğim kitaplardan sadece Gazap Üzümleri ve Bülbülü Öldürmek’i alamadım. Bunlar aslında yazıda bahsettiğim kitaplar değiller ama olsun.

4.Miya Planner


Başta alacaktım. Ama tam alacakken bullet journalı  keşfettim. Ve o çok daha işime yarıyor açıkçası. Hatta bu yıl (@elena.studies) instagram hesabımdan bullet journalımı takip edebileceksiniz. Umarım birilerine ilham olabilirim.

5.Doların Düşmesi


Bunu yazdığım zaman dolar 3.52’ydi. Yorum yapmayacağım.

6.Burs


Evet bu da oldu. Şu an benim ‘Yaşam Koçum’ dediğim  ablam her ay bana harçlık yolluyor. Ona buradan tekrar teşekkürlerimi ve minnetlerimi sunuyorum.


7.Daha az depresyon ve sorun


Daha az depresyondaydım en azından yılın sonuna doğru. (Bunu yazdığım yazıların artmasından anlayabilirsiniz) Ama sorunlar yığınla geldi beni buldu tabi. Neyse atlattık bir şekilde.

8.Romanımı yarılamak

(İsyanımın dile dökülmüş hali)

Yazanları, yazılanları ve basılanları gördükçe yazmaktan tiksindim. Gerçekten. En yakınımda olanlar bunun büyük bir hata olduğunu savunsa da piyasada bu kadar çok ‘Ucuz Roman’ varken benim yazacağım kitabın da onların arasında kaybolmasını istemiyorum.

5.5/8 fena değil bence. 2018'den beklediklerime geçmeden önce bu mimi yapmasını istediğim (umarım yapar benim sevimli Dünyalılarım) arkadaşlarımı etiketleyeyim.

Kara Liste😂😂

Annesinin Prensesi
Aslıhan'ın Dünyası
Berika'nın Günlüğü
Bir Küçük Elif Meselesi
Deeptone
Kız Kardeşler Arasında
Kitap Eylemi
Lila'nın Güncesi
Meczup Yazar
Sibelynka
Sosyal Medya Kafe
Şeyda'nın Günlüğü
Yalçın Güler

Unuttuklarım varsa darılmasın lütfen. Ve gören herkesi davet ediyorum. Lütfen aşağı yapıp yapacağınızı belirtmeyi unutmayın ki sizi takip edebileyim. Ve yeni katılanlara kuralları mutlaka söyleyin.

Gözüm üzerinizde. 😋😋


2018’den İsteklerim


1.Hızlı Geçmesi


Gerçekten ilk bunu istiyorum. Çünkü ruh eşim bir süre bir yere gidecek. Bir yıl boyunca olmayacak. Benim iki alternatifim var:

A) Yıl boyunca depresyona girmek, yataktan çıkmamak. 
B) Kendime öküz gibi yüklenip, öküz gibi görevler verip onu düşünemeyecek kadar çok çalışmak

Ve ben B’yi seçtim.


2.İdeal Kiloma İnmek


Hayatımda ilk kez zayıflamak istiyorum. Çünkü çok kilo aldım. Hani davul gibi olmadım ama almış başını gidiyor bu kilo. O yüzden diyetisyene gidiyorum. (Az önce 2 tane somun ekmek tantuni siparişi vermemiş gibi çek kanka)


3.Belirlediğim 3 challenge’i başarılı şekilde bitirmek


Ve devamı bunları devamlı şekilde bullet journal hesabımda paylaşmak. (@elena.studies) Elimde belirlediğim 3 challenge var. Bunları zaten oradan anlatacağım merak edenleri instagram hesabıma beklerim.


4.Fonksiyonel bir sırt çantası almak


Çok dayanıklı, su geçirmez bir eastpak çanta aldım 3 sene önce. Hayır sıkılmadım. Ama ihtiyacımı karşılamıyor. En başta leptop gözü yok. Leptobu içine koyduğum zaman ödüm patlıyor bir şey olacak diye. Sadece 2 gözü olması çok sıkıntıya sokuyor beni. Şişelerim açılıyor, koyduğum kuru yemişler dağılıyor. Düzgün bir çanta is ti yo rum


5.Fonksiyonel bir kalemlik almak


 Ufak bir tane almıştım. Bu beni okulda idare eder diye düşündüm ama nafile yani. Şu herkeste olan vagon kalemlikler çok işimi görür fa kat ‘Herkeste olan’ dediğim için bu seçeneği eleyebiliriz.Bu yüzden büyük yine çok gözlü bir kalemlik bulmam gerekiyor


6.300 Dünyalıya ulaşmak

 Buna sadece hadi inşallah diyebiliyorum.



İşte bu kadar hadi bakalım pamuk eller klavyeye. Bekliyorum hepinizi.


55 yorum:

  1. Yapacağım bu mimi haftasonu inşallah :))

    YanıtlaSil
  2. Mim için çok teşekkür ederim Nur. En kısa sürede yazmaya çalışacağım.

    YanıtlaSil
  3. Umarım 2018 yılı güzelliklerle gelir :))

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene 2017 biterken yeni yıl dileklerimi yazmıştım, bu yıl da bu mimi alarak yazayım o zaman. Kaptım ben de, adım yazılmamış olsa da :D

    YanıtlaSil
  5. 2018'den isteklerin -ilki hariç- nispeten kolay gerçekleştirilecek şeyler. Umarım arada görüşme imkanı bulabilirsiniz.

    * Haftaya yapıyorum ama birazcıcık değiştireceğim mimi olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa abla görüşemeyeceğiz ya :( aslında biraz benim uyuzluğum yüzünden. Tabi ki olur neden olmasııın <3

      Sil
  6. Daha iki gün önce yaptım.
    Dileklerinin gerçekleşmesi dileklerimle

    YanıtlaSil
  7. Mutlaka yapacağım. Insallah bütün dileklerin gerçek olur ablasının gülü :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Be ri ka ab lam <3 (a niye küçük? öz ablam olarak görüyorum çünküüüüü <3)

      Sil
  8. ayy yaz be roman bak işte ruh eşin yokken vaktin geçer :)

    YanıtlaSil
  9. video çok iyiydi saol yaaaa. stolk yani.

    YanıtlaSil
  10. heeey o bursu sana üniversite veriyoo, o ablan da parayı sana gönderiyoo, bursu ben sağlamıştım eskişehirden, bir yıl bitiyoo, bana sordular yine okuldan, bursa devam edelim mi diye, ciciş, devam etsin diy mi burs, memnunsun dı mııı :)

    YanıtlaSil
  11. Harikabir mim olmus bence artık benimde bunu yapmam lazım, sanırım senden kopya cekebilirim de, kitaplar vs bi takım isteklerimi hala gerçekleştiremediğimi hatırladım 😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hatırlatmam güzel olmuş bence :D sende hedef belirle bana katıl gazlarız birbirimizi. Üfff kopya değil bu bir kere :D ne kopyalar var içeriği bire bir alan sen fark ettin sadece :D

      Sil
    2. İnternetimin uyuzlugu yuzunden biraz gecte olsa yazabildim.😊 Az kalsın yıl basından sonra yayınlayacaktım 😂 teşekkürler😚

      Sil
  12. çok güzel bende beğendim :)
    benim çok beklentim yok geçmişe özlem her zaman artıyor buda tecrübe sanırım oldu
    ama şarap gibi şiir bir kadın şiirlerden bıkmayan ben yazim o okusun
    beraber deli gibi davranacağım yeterli bu yıl için :)
    mutlu kalın

    YanıtlaSil
  13. Hahaa ne kadar emek hazırlanmış bir yazı buuu. Bu kadar resim ve yazı olmasa da minik çaplı bir yazı yazarım canım. Yılbaşına karşı bir olsamda yeni yılı seviyorum. 😀

    İlk sırada olduguma da ayrı bir sevindim beee. Hatırlanmak güzel. Havalandım şu an 😀

    Oo baya bir şey olmuş. Burs almana çok sevindim bir de kitap yazdığını bilmiyordum eminim çok güzel bir ürün çıkacak :)

    Yeni yıldan beklentilerinde olur inşallh öptm şapur şupur 😘😄

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa abla amaç yılbaşı değil yeni yıl geliyor yeni umutlarla gelsin motive edelim birbirimizi <3 yoksa kalkıp noel kutlayacak biri değilim biliyorsunn :D
      sen ve deep gönlümün sultanısınız ilk sıra ne demeeek :D
      ya kitap işi çok çalkalantılı bende seni öpüyoruuum <3

      Sil
  14. yapacağım , senin ki çok güzeldi ki , inş bütün istediklerine kavuş :)

    YanıtlaSil
  15. Tüm isteklerin gerçekleşsin 2018 Mim konusunda ben başarısız bir insanım katılım gösteremiyorum. Beni mazur gör :)

    YanıtlaSil
  16. Yeni yılda ben de kilo vermek istiyorum. Benim farkım bunu 15 senedir istemem :-) Haftaya diyetisyenle görüşmeye başlıyorum. Bu sefer daha kararlı ve planlı ilerlemek istiyorum.

    Ben 2018 için şimdilik 6 okuma etkinliği planladım. Hepsini tamamlayamasam da hepsini beraber götürmek istiyorum.

    Umarım hedeflerine kavuşursun :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bendeee bendeee diyetisyene gideceğim ocakta :D birbirimizi gazlarız destek oluruz ne güzell

      Sil
  17. Etkinliğini çok beğendim.Yazıp kendi blog sitemde paylaşacağım. :)

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel bir mim etkinliği olmuş, şimdiden istediğiniz her şeyin olması dileğiyle :)

    YanıtlaSil
  19. Benim yeni yıldan beklentim para para para :D Aileme muhtaç yaşamak istemiyorum, kyk'dan burs da çıkmıyor lanet olsun ki çok sinirliyim. Bu arada para olmadan insan mutlu olamıyormuş bunu anladım :) Bende bir ara bullet yapıyordum şu an üşendiğimden en son kasım ayında kalmışım acilen 2018'de benimde miya planner almam gerekecek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kredi alıyorum paşalar gibi. (yazan ağlıyor) yaaa deme öyle :(

      Sil
  20. Güzel bir mim olmuş. Bir yol haritası çizmişsiniz kendinize 2018 için. Geriye hayal ettiklerinizi gerçekleştirmek kalıyor. Hayal kurmanın bu kadar zorlaştığı bir çağda, en azından siz yolu yarılamışsınız işte. :)

    YanıtlaSil
  21. Ayyyy kuzum bu cok guzel bır mım olmus amaaa🙈Gecen sene bu mım'ı yaptıgımı hayrlıyorum. Hemen bakıp salı günü yazımı tamamlamıs bırsekılde bloguma koyacagım 🙈Insallah dıyelım❣️ Istedıklerın hayrlı bırsekılde olsun. Çok sevılıyorsun😍

    YanıtlaSil
  22. Simdi sevgili Nur'um, sen bu mimi yapali hayli vakit gecti ama ben 2018 girmeden mimine yanit verip yapacagim. Inaniyorum buna. :)

    YanıtlaSil
  23. Rengarenk ve çok emek verilmiş bir mim olmuş, gerçekten çok güzel istekler bunlar. Hatta birçoğu benim de aklımdakiler ^-^ Umarım hepsini gerçekleştirebilirsin :)

    YanıtlaSil
  24. Sonunda Hazırladım :) https://elestirmenadam.blogspot.com.tr/2017/12/2018den-beklentilerim.html

    YanıtlaSil
  25. Dünyalılar arasına katılıyorum,şimdiye kadar buraya gelmemem suç teşkil ediyor!
    Üstüme alındım,inşallah yılbaşı tatilimde yapacağım,geri dönüp linkini vereceğim,umarım okursun,teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  26. Tam da bu mövzuda bir yazı yazmağı düşünürdüm. Mütləq yapacam bu mimi. Təşəkkürlər və sevgilər ♡♡♡

    YanıtlaSil
  27. Yazı çok ayrıntılı olmuş. Gerçekten çok kaliteli bir siteniz var düzenli takip edeceğim bundan sonra teşekkürler.

    YanıtlaSil
  28. heeeey ponçiiik, ben de yaptım mimi kendi tarzımdaaa hihihi :)

    YanıtlaSil
  29. Her yıla bunlarla girip hiçbir zamanda işlerin içinden çıkamamamız biraz garip değil mi?:)

    YanıtlaSil
  30. Harika bir yazi olmus, ben de seviyorum yeni yil planlari yapip kendime hedefler koymayi. Baskalarinin hedeflerini okumak da cok keyifli :)
    www.eylevant.com

    YanıtlaSil
  31. Bu güzel #mim yazısına ben de sevgili Yalçın Güler tarafından dahil edilmişim.Mim 'i başlatan olarak sizi de ziyaret edip okumak istedim.
    Tüm beklentilerinizin,hayallerinizin gerçeğe döndüğü bir yıl olsun....

    YanıtlaSil
  32. Her yıl yazıyorum hedeflerimi ben de. Bu yıl da mim olarak yazdım sayende. Gerçi hepsini gerçekleştiremiyorum ama olsun :D İnşallah seneye bu yazılarımızı açıp baktığımızda hepsini gerçekleştirmiş oluruz:))

    YanıtlaSil
  33. Hiç sıkılmadan keyifle okudum yazını. ^_^ Umarım tüm isteklerini gerçekleştirebilirsin. :)
    Ne kadar çok renkli kalemin varmış öyle? o_o
    Emeğine sağlık! ^_^

    YanıtlaSil